top of page

Venirea Regelui de Silviu Gheție


Prima vizită regală în Maramureș a fost în 1939, când Regele Mihai I avea 19 ani. A doua vizită a fost in 1997, când regele a primit un nou pașaport românesc și împreună cu Regina Ana au vizitat Maramureșul. Silviu Gheție lucra la un ziar local si a documentat fotografic vizita familiei regale, surprinzând atât atmosfera generală cât și detalii precum faptul că Regele a condus singur mașina care i-a dus în Baia Mare, la Memorialul de la Sighet, pe Valea Izei sau în comuna Rozavlea.

În această expoziție am compus din imaginile lui Silviu o poveste a emoției de atunci, a oamenilor care au așteptat sã vadă familia regală și a interacțiunilor dintre Rege și Regină cu oficialii din acele timpuri. 

Expoziția face parte din programul „Fragmente mass-media din istoria noastrĂ culturala”, obiectivul nostru find de a păstra vie memoria recentă si de a explora momente importante sociale și culturale prin intermediul imaginilor realizate pentru presă in ultimii 40 de ani.

Vă invităm sã vedeți mai multe imagini pe cdrf.ro/arhiva.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite.

Comments


bottom of page