ȘCOALA DE FOTOGRAFIE #3
4 luni de fotografie, 7 profesori (toți fotografi activi), o comunitate cu aceeași pasiune ca a ta. Nivel recomandat: începător – intermediar
Data și locul
16 sept. 2024, 18:00
Sediul CdRF, Strada Popa Tatu 68, București, România
Detalii
Am deschis înscrierile pentru Școala de Fotografie ediția a3a ce va începe pe 16 septembrie 2024.
Fotografia este realizată înainte ca fotograful să apese pe declanșator. Asta presupune că fotograful știe exact ce fotografiază, din ce unghi fotografiază, cum folosește lumina, cum setează aparatul, ce va ieși, cum va postprocesa și cel mai important, ce vrea să spună prin acea fotografie și cui anume.
Aceasta este promisiunea cursului nostru – la final vei ști ce fotografie vrei să faci și cum să o obții.
Cursul complet de fotografie se adresează celor cărora le place să facă fotografii și care își doresc să învețe mai multe despre acest domeniu.
Avem 7 lectori, toți fotografi profesioniști activi în fotografia artistică și/ sau comercială care vor oferi informații, ghidaj, susținere și consiliere fiecărui cursant în parte, adaptat la nevoile și cunoștințele fiecăruia.
Față de prima serie, am făcut mai multe modificări care țin cont de feedback-ul primit de la cursanți și de la lectori. Mai jos aveți detaliile despre noul format de curs.
Vei studia tehnică fotografică, istoria fotografiei, storytelling, lumina, postprocesare, portofoliu.
Lectori îți vor fi: Andrei Păcuraru, Adi Bulboacă, Cristina Irian, Cornel Lazia, Ioana Moldovan, Ionuț Stiacu, Sorin Florea.
Despre lectori pe scurt
Cristina Irian - doctor în istoria și teoria artei, artistă expusă național și internațional, cercetătoare specializată pe arhive fotografice.
Cornel Lazia - doctor în cinematografie și media, artist expus național și internațional, fotograf cu experiență pe zona comercială de peste 20 ani – modă, reclame, coperți albume de muzică, corporate etc.
Ioana Moldovan - fotojurnalistă premiată și publicată în unele dintre cele mai mari ziare și reviste din lume precum New York Times, Huffington Post, BBC, Der Spiegel, ESPN ș.a.m.d.
Andrei Păcuraru - fotograf cu experiență atât de predare cât și comercială de peste 15 ani, membru fondator al Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane, artist contemporan.
Adrian Bulboacă - fotograf cu experiență profesională de peste 15 ani, unul dintre principalii fotografi de teatru și dans din România, artist expus național și internațional).
Sorin Florea - fotograf cu experiență profesională de peste 20 de ani, artist expus atât în galerii cât și în muzee, coordonatorul galeriei Is This Art?).
Ionuț Staicu - fotograf cu experiență profesională de peste 20 ani, axat pe fotografia comercială de modă și de produs, cu campanii publicitare premiate.
Alte detalii
Total 180 de ore de studiu, dintre care 60 de teorie și 120 de practică;
Între 2 și 3 lecții pe săptămână (teoria are loc seara, marțea și/ sau miercurea) și practica în weekend;
Maxim 20 de locuri;
Se desfășoară la Centrul de Resurse în Fotografie (strada Popa Tatu, nr 68, București);
Echipament necesar – aparat foto digital cu control manual cu măcar un obiectiv 50mm sau zoom echivalent, laptop cu program de procesare instalat (Lightroom);
Vei avea acces la biblioteca CdRF cu cele peste 450 de cărți, albume și reviste de fotografie și la studioul CdRF pentru a exersa.
Cursul se finalizează printr-o expoziție colectivă;
Cursanții se pot înscrie la examen; cei care trec examenul obțin certificat de absolvire pentru specializarea de fotograf.
CdRF are acreditare de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților din Municipiul București;
Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel european;
Sunt necesare minim studii liceale pentru obținerea certificării.
Orarul este disponibil aici